31 Ağustos 2016 Çarşamba

Işıldak balıkları (Myctophidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Işıldak balıkları (Myctophidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 3/3

Myctophum punctatum - (İng. Spotted lanternfish)

Işıldak, Işık
'Myctophum punctatum' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Myctophum' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Myctophum punctatum Rafinesque, 1810' ve ingilizce ismi 'Spotted lanternfish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Işıldak Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Myctophum punctatum'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Notoscopelus bolini - (İng. -)

Işıldak, Işık

'Notoscopelus bolini' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Notoscopelus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Notoscopelus bolini Nafpaktitis, 1975' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Notoscopelus bolini'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Notoscopelus elongatus - (İng. -)

Işıldak, Işık

'Notoscopelus elongatus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Notoscopelus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Notoscopelus elongatus (Costa, 1844)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Notoscopelus elongatus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Notoscopelus kroyeri - (İng. Lancet fish)

Işıldak, Işık

'Notoscopelus kroyeri' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Notoscopelus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Notoscopelus kroyeri (Malm, 1861)' ve ingilizce ismi 'Lancet fish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Notoscopelus kroyeri'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Symbolophorus veranyi - (İng. Large-scale lantern fish)

Işıldak, Işık

'Symbolophorus veranyi' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Symbolophorus' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Symbolophorus veranyi (Moreau, 1888)' ve ingilizce ismi 'Large-scale lantern fish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Symbolophorus veranyi'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)