31 Ağustos 2016 Çarşamba

Işıldak balıkları (Myctophidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Işıldak balıkları (Myctophidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 3/2

Hygophum benoiti - (İng. Benoit's lanternfish)

Işıldak, Işık
'Hygophum benoiti' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Hygophum' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Hygophum benoiti (Cocco, 1838)' ve ingilizce ismi 'Benoit's lanternfish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Işıldak Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Hygophum benoiti'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Hygophum hygomii - (İng. Bermuda lantern fish)

Işıldak, Işık

'Hygophum hygomii' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Hygophum' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Hygophum hygomii (Lütken, 1892)' ve ingilizce ismi 'Bermuda lantern fish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Hygophum hygomii'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lampanyctus crocodilus - (İng. Jewel lanternfish)

Işıldak, Işık

'Lampanyctus crocodilus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lampanyctus' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lampanyctus crocodilus (Risso, 1810)' ve ingilizce ismi 'Jewel lanternfish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Işıldak Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lampanyctus crocodilus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lampanyctus pusillus - (İng. Pygmy lanternfish)

Işıldak, Işık

'Lampanyctus pusillus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lampanyctus' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lampanyctus pusillus (Johnson, 1890)' ve ingilizce ismi 'Pygmy lanternfish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lampanyctus pusillus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lobianchia dofleini - (İng. Dofleini's lantern fish)

Işıldak, Işık

'Lobianchia dofleini' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lobianchia' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lobianchia dofleini (Zugmayer, 1911)' ve ingilizce ismi 'Dofleini's lantern fish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Işıldak Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lobianchia dofleini'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lobianchia gemellarii - (İng. Cocco's lantern fish)

Işıldak, Işık

'Lobianchia gemellarii' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Işıldakbalığıgiller (Myctophiformes)' takımı ve 'Işıldak balıkları (Myctophidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lobianchia' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lobianchia gemellarii (Cocco, 1838)' ve ingilizce ismi 'Cocco's lantern fish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Işıldak, Işık' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lobianchia gemellarii'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)