31 Ağustos 2016 Çarşamba

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 4/1

'Horozbina balıkları (Blenniidae)' Ailesi 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı ve 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı üyesidir. Bu aile üyesi olan ve şu ana kadar 'dünya genelinde literatürde kayda geçen' güncel '58' cins (genus) ve '397' tür (species) bulunmaktadır. Bu aile üyesi olan ve literatürde 'Türkiye sularında şu ana kadar kayda geçen' güncel '10' cins (genus) ve '22' tür (species) bulunmaktadır.

Aidablennius sphynx - (İng. -)

Horozbina, Horozbin

'Aidablennius sphynx' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Aidablennius' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Aidablennius sphynx (Valenciennes, 1836)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Aidablennius sphynx'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Blennius ocellaris - (İng. Butterfly blenny)

Horozbina, Horozbin, Kelebekhorozbina, Benekli Horozbina

'Blennius ocellaris' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Blennius' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Blennius ocellaris Linnaeus, 1758' ve ingilizce ismi 'Butterfly blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin, Kelebekhorozbina, Benekli Horozbina' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Blennius ocellaris'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Coryphoblennius galerita - (İng. Montagu's blenny)

Horozbina

'Coryphoblennius galerita' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Coryphoblennius' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Coryphoblennius galerita (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Montagu's blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Coryphoblennius galerita'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lipophrys pholis - (İng. Shanny)

Karaibiklihorozbina

'Lipophrys pholis' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lipophrys' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lipophrys pholis (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Shanny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Karaibiklihorozbina' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lipophrys pholis'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lipophrys trigloides - (İng. -)

Horozbina, Horozbin

'Lipophrys trigloides' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lipophrys' cinsinin sularımızda '2' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lipophrys trigloides (Valenciennes, 1836)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lipophrys trigloides'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Microlipophrys adriaticus - (İng. -)

Horozbina, Horozbin

'Microlipophrys adriaticus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Microlipophrys' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Microlipophrys adriaticus (Steindachner & Kolombatovic, 1883)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Microlipophrys adriaticus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Microlipophrys canevae - (İng. -)

Horozbina, Horozbin

'Microlipophrys canevae' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Microlipophrys' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Microlipophrys canevae (Vinciguerra, 1880)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Microlipophrys canevae'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)