31 Ağustos 2016 Çarşamba

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 4/2

Microlipophrys dalmatinus - (İng. -)

Horozbina, Horozbin
'Microlipophrys dalmatinus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Microlipophrys' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Microlipophrys dalmatinus (Steindachner & Kolombatovic, 1883)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Microlipophrys dalmatinus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Microlipophrys nigriceps - (İng. Black-headed blenny)

Horozbina, Horozbin

'Microlipophrys nigriceps' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Microlipophrys' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Microlipophrys nigriceps (Vinciguerra, 1883)' ve ingilizce ismi 'Black-headed blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Microlipophrys nigriceps'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Omobranchus punctatus - (İng. Muzzled blenny)

Horozbina, Horozbin

'Omobranchus punctatus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Omobranchus' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Omobranchus punctatus (Valenciennes, 1836)' ve ingilizce ismi 'Muzzled blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Omobranchus punctatus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Parablennius gattorugine - (İng. Tompot blenny)

Horozbina, Horozbin, Bantlı Horozbina

'Parablennius gattorugine' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius gattorugine (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Tompot blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin, Bantlı Horozbina' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius gattorugine'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Parablennius incognitus - (İng. -)

Horozbina, Horozbin

'Parablennius incognitus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius incognitus (Bath, 1968)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius incognitus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Parablennius rouxi - (İng. -)

Horozbina, Horozbin, Şeritli Horozbina, Çizgili Horozbina

'Parablennius rouxi' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius rouxi (Cocco, 1833)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin, Şeritli Horozbina, Çizgili Horozbina' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius rouxi'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)