31 Ağustos 2016 Çarşamba

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 4/3

Parablennius sanguinolentus - (İng. Rusty blenny)

Horozbina, Horozbin
'Parablennius sanguinolentus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius sanguinolentus (Pallas, 1814)' ve ingilizce ismi 'Rusty blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius sanguinolentus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Parablennius tentacularis - (İng. Tentacled blenny)

Kahküllü Horozbina, Horozbina, Horozbin

'Parablennius tentacularis' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius tentacularis (Brünnich, 1768)' ve ingilizce ismi 'Tentacled blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Kahküllü Horozbina, Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius tentacularis'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Parablennius thysanius - (İng. Tasseled blenny)

Horozbina, Horozbin

'Parablennius thysanius' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius thysanius (Jordan & Seale, 1907)' ve ingilizce ismi 'Tasseled blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius thysanius'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Parablennius zvonimiri - (İng. -)

Horozbina, Horozbin

'Parablennius zvonimiri' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Parablennius' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Parablennius zvonimiri (Kolombatovic, 1892)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Parablennius zvonimiri'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Petroscirtes ancylodon - (İng. Arabian fangblenny)

Horozbina, Horozbin

'Petroscirtes ancylodon' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Petroscirtes' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Petroscirtes ancylodon Rüppell, 1835' ve ingilizce ismi 'Arabian fangblenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Petroscirtes ancylodon'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)