31 Ağustos 2016 Çarşamba

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Horozbina balıkları (Blenniidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 4/4

Salaria basilisca - (İng. -)

Horozbina, Horozbin
'Salaria basilisca' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Salaria' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Salaria basilisca (Valenciennes, 1836)' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Salaria basilisca'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Salaria fluviatilis - (İng. Freshwater blenny)

Horozbina, Horozbin

'Salaria fluviatilis' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Salaria' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Salaria fluviatilis (Asso, 1801)' ve ingilizce ismi 'Freshwater blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina Balığı*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Salaria fluviatilis'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Salaria pavo - (İng. Peacock blenny)

Horozbina, Horozbin, İbikli Horozbina

'Salaria pavo' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Salaria' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Salaria pavo (Risso, 1810)' ve ingilizce ismi 'Peacock blenny' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin, İbikli Horozbina ' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Salaria pavo'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Scartella cristata - (İng. Molly miller)

Horozbina, Horozbin

'Scartella cristata' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Horozbina balıkları (Blenniidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Scartella' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Scartella cristata (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Molly miller' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Horozbina' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Horozbina, Horozbin' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Scartella cristata'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)