31 Ağustos 2016 Çarşamba

Harharyas balıkları (Carcharhinidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Harharyas balıkları (Carcharhinidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 2/2

Carcharhinus plumbeus - (İng. Sandbar shark)

Büyük camgöz, Kum Köpek
'Carcharhinus plumbeus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olmayan, Kıkırdaklı balıklar, Yassı solungaçlılar (Elasmobranchii)' sınıfı, 'Köpekbalığıgiller (Carcharhiniformes)' takımı ve 'Harharyas balıkları (Carcharhinidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Carcharhinus' cinsinin sularımızda '7' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Carcharhinus plumbeus (Nardo, 1827)' ve ingilizce ismi 'Sandbar shark' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Büyük Camgöz' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Büyük camgöz, Kum Köpek' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Carcharhinus plumbeus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Prionace glauca - (İng. Blue shark)

Pamuk, Mavi Köpek , Canavar Köpek, Harharyas

'Prionace glauca' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olmayan, Kıkırdaklı balıklar, Yassı solungaçlılar (Elasmobranchii)' sınıfı, 'Köpekbalığıgiller (Carcharhiniformes)' takımı ve 'Harharyas balıkları (Carcharhinidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Prionace' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Prionace glauca (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Blue shark' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Pamuk Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Pamuk, Mavi Köpek , Canavar Köpek, Harharyas' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Prionace glauca'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)