31 Ağustos 2016 Çarşamba

Hani balıkları (Serranidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Hani balıkları (Serranidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 2/2

Serranus cabrilla - (İng. Comber)

Asılhani, Hani
'Serranus cabrilla' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Hani balıkları (Serranidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Serranus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Serranus cabrilla (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Comber' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Asıl Hani' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Asılhani, Hani' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Serranus cabrilla'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Serranus hepatus - (İng. Brown comber)

Beneklihani

'Serranus hepatus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Hani balıkları (Serranidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Serranus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Serranus hepatus (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Brown comber' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Benekli Hani' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Beneklihani' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Serranus hepatus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Serranus scriba - (İng. Painted comber)

Çizgilihani, Yazılı Hani

'Serranus scriba' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Levrekgiller (Perciformes)' takımı ve 'Hani balıkları (Serranidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Serranus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Serranus scriba (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Painted comber' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Çizgili Hani' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Çizgilihani, Yazılı Hani' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Serranus scriba'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)