31 Ağustos 2016 Çarşamba

Dil balıkları (Soleidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Dil balıkları (Soleidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 2/2

Pegusa impar - (İng. Adriatic sole)

Dil
'Pegusa impar' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Pegusa' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Pegusa impar (Bennett, 1831)' ve ingilizce ismi 'Adriatic sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Dil Balığı*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Pegusa impar'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Pegusa lascaris - (İng. Sand sole)

Dil

'Pegusa lascaris' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Pegusa' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Pegusa lascaris (Risso, 1810)' ve ingilizce ismi 'Sand sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Dil Balığı*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Pegusa lascaris'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Pegusa nasuta - (İng. Blackhand sole)

Dil

'Pegusa nasuta' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Pegusa' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Pegusa nasuta (Pallas, 1814)' ve ingilizce ismi 'Blackhand sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Dil Balığı*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Pegusa nasuta'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Solea aegyptiaca - (İng. Egyptian sole)

Dil, Mısır Dil

'Solea aegyptiaca' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Solea' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Solea aegyptiaca Chabanaud, 1927' ve ingilizce ismi 'Egyptian sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Dil, Mısır Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Solea aegyptiaca'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Solea senegalensis - (İng. Senegalese sole)

Dil

'Solea senegalensis' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Solea' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Solea senegalensis Kaup, 1858' ve ingilizce ismi 'Senegalese sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Solea senegalensis'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Solea solea - (İng. Common sole)

Dil

'Solea solea' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Solea' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Solea solea (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Common sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Dil Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Solea solea'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Synapturichthys kleinii - (İng. Klein's sole)

Dil

'Synapturichthys kleinii' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Yassıbalıklar (Pleuronectiformes)' takımı ve 'Dil balıkları (Soleidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Synapturichthys' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Synapturichthys kleinii (Risso, 1827)' ve ingilizce ismi 'Klein's sole' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Dil Balığı*' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Dil' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Synapturichthys kleinii'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)