31 Ağustos 2016 Çarşamba

Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 3/1

'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' Ailesi 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı ve 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı üyesidir. Bu aile üyesi olan ve şu ana kadar 'dünya genelinde literatürde kayda geçen' güncel '56' cins (genus) ve '294' tür (species) bulunmaktadır. Bu aile üyesi olan ve literatürde 'Türkiye sularında şu ana kadar kayda geçen' güncel '4' cins (genus) ve '15' tür (species) bulunmaktadır.

Entelurus aequoreus - (İng. Snake pipefish)

Yüzgeçsiz Deniziğnesi

'Entelurus aequoreus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Entelurus' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Entelurus aequoreus (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Snake pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Yüzgeçsiz Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Entelurus aequoreus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Hippocampus fuscus - (İng. Sea pony)

Denizatı, Küçük Denizatı

'Hippocampus fuscus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Hippocampus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Hippocampus fuscus Rüppell, 1838' ve ingilizce ismi 'Sea pony' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Denizatı, Küçük Denizatı' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Hippocampus fuscus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Hippocampus guttulatus - (İng. Long-snouted seahorse)

Denizatı, Uzunburunlu Denizatı

'Hippocampus guttulatus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Hippocampus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Hippocampus guttulatus Cuvier, 1829' ve ingilizce ismi 'Long-snouted seahorse' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Denizatı, Uzunburunlu Denizatı' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Hippocampus guttulatus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Hippocampus hippocampus - (İng. Short snouted seahorse)

Denizatı, Kısaburunlu Denizatı

'Hippocampus hippocampus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Hippocampus' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Hippocampus hippocampus (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Short snouted seahorse' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Denizatı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Denizatı, Kısaburunlu Denizatı' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Hippocampus hippocampus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Nerophis lumbriciformis - (İng. Worm pipefish)

Kuyruksuz Deniziğnesi, Solucan Deniziğnesi

'Nerophis lumbriciformis' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Nerophis' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Nerophis lumbriciformis (Jenyns, 1835)' ve ingilizce ismi 'Worm pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Kuyruksuz Deniziğnesi, Solucan Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Nerophis lumbriciformis'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Nerophis maculatus - (İng. -)

Kuyruksuz Deniziğnesi

'Nerophis maculatus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Nerophis' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Nerophis maculatus Rafinesque, 1810' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Kuyruksuz Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Nerophis maculatus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Nerophis ophidion - (İng. Straightnose pipefish)

Deniziğnesi, Kuyruksuz Deniziğnesi, Düzburunlu Deniziğnesi

'Nerophis ophidion' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Nerophis' cinsinin sularımızda '3' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Nerophis ophidion (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Straightnose pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniziğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi, Kuyruksuz Deniziğnesi, Düzburunlu Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Nerophis ophidion'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)