31 Ağustos 2016 Çarşamba

Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 3/2

Syngnathus abaster - (İng. Black-striped pipefish)

Deniziğnesi
'Syngnathus abaster' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus abaster Risso, 1827' ve ingilizce ismi 'Black-striped pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniz İğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus abaster'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Syngnathus acus - (İng. Greater pipefish)

Deniziğnesi

'Syngnathus acus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus acus Linnaeus, 1758' ve ingilizce ismi 'Greater pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniziğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus acus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Syngnathus phlegon - (İng. -)

Deniziğnesi

'Syngnathus phlegon' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus phlegon Risso, 1827' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniziğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus phlegon'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Syngnathus rostellatus - (İng. Nilsson's pipefish)

Deniziğnesi

'Syngnathus rostellatus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus rostellatus Nilsson, 1855' ve ingilizce ismi 'Nilsson's pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus rostellatus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Syngnathus schmidti - (İng. -)

Deniziğnesi

'Syngnathus schmidti' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus schmidti Popov, 1927' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniziğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus schmidti'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Syngnathus tenuirostris - (İng. Narrow-snouted pipefish)

Deniziğnesi

'Syngnathus tenuirostris' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus tenuirostris Rathke, 1837' ve ingilizce ismi 'Narrow-snouted pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniziğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus tenuirostris'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Syngnathus typhle - (İng. Broadnosed pipefish)

Deniziğnesi, Genişburunlu Deniziğnesi

'Syngnathus typhle' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Borubalığıgiller (Syngnathiformes)' takımı ve 'Denizineleri, Deniz atları (Syngnathidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Syngnathus' cinsinin sularımızda '8' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Syngnathus typhle Linnaeus, 1758' ve ingilizce ismi 'Broadnosed pipefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Deniziğnesi' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Deniziğnesi, Genişburunlu Deniziğnesi' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Syngnathus typhle'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)