Derinsu iskorpit balıkları (Sebastidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları
'Derinsu iskorpit balıkları (Sebastidae)' Ailesi 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı ve 'İskorpitgiller (Scorpaeniformes)' takımı üyesidir. Bu aile üyesi olan ve şu ana kadar 'dünya genelinde literatürde kayda geçen' güncel '7' cins (genus) ve '131' tür (species) bulunmaktadır. Bu aile üyesi olan ve literatürde 'Türkiye sularında şu ana kadar kayda geçen' güncel '1' cins (genus) ve '1' tür (species) bulunmaktadır.
Helicolenus dactylopterus - (İng. Blackbelly rosefish)
Derinsu İskorpiti, İskorpit
'Helicolenus dactylopterus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'İskorpitgiller (Scorpaeniformes)' takımı ve 'Derinsu iskorpit balıkları (Sebastidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Helicolenus' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Helicolenus dactylopterus (Delaroche, 1809)' ve ingilizce ismi 'Blackbelly rosefish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Derinsu İskorpiti' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Derinsu İskorpiti, İskorpit' ismi yaygın olarak kullanılır.
Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Helicolenus dactylopterus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)
Amatör yada profesyonel olsun balıkçılığa, denize, denizciliğe ve deniz bilimlerine gönül veren herkesin bilimsel rehberine hoş geldiniz.. Bloğumuz "sadece bilgilendirme ve araştırma" amaçlıdır, blog erişimimiz veri ve tablo içeriğinden dolayı "yüksek internet bağlantı hızı" gerektirebilir ve mobil kullanıma kapalıdır..
Sayfalar
- Türkiye' nin Deniz Balıkları
- Sınıflandırmada Taksonomi ve Sistematik
- Denizlerimizdeki Balıkların Zoocoğrafik Kökenleri
- MAREM (Marmara Environmental Monitoring)
- Deniz Balıklarımız, İsimleri ve Tür Kartları
- IUCN Red List (IUCN Kırmızı Listesi)
- Denizcilikte Meteoroloji Referans Siteleri
- İBB Su Ürünleri Hali Verileri 1991/2012
- Alo114 Tehlikeli Balık Türlerimiz
- Türkiye Denizlerindeki Balıklar ve Morfolojik Ayrım Anahtarları (Fish Identification KEY)
- Denizlerimiz ve Türkiye Denizel Yaban Hayatı
- Ana Sayfa
- Tebliğler/Tüzükler
- Bağlama Kütüğü Kaydı Rehberi
- Dış Bağlantılar
- Türkiye Yaban Hayatı Dergisi