31 Ağustos 2016 Çarşamba

Balon balıkları (Tetraodontidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları

Balon balıkları (Tetraodontidae) Ailesi Hakkında Bilgiler ve Tür Kartları 2/1

'Balon balıkları (Tetraodontidae)' Ailesi 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı ve 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı üyesidir. Bu aile üyesi olan ve şu ana kadar 'dünya genelinde literatürde kayda geçen' güncel '26' cins (genus) ve '196' tür (species) bulunmaktadır. Bu aile üyesi olan ve literatürde 'Türkiye sularında şu ana kadar kayda geçen' güncel '4' cins (genus) ve '7' tür (species) bulunmaktadır.

Lagocephalus lagocephalus - (İng. Oceanic puffer)

Mavi Balon

'Lagocephalus lagocephalus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı ve 'Balon balıkları (Tetraodontidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lagocephalus' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lagocephalus lagocephalus (Linnaeus, 1758)' ve ingilizce ismi 'Oceanic puffer' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Mavi Balon Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Mavi Balon' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lagocephalus lagocephalus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lagocephalus sceleratus - (İng. Silver-cheeked toadfish)

Balon

'Lagocephalus sceleratus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı ve 'Balon balıkları (Tetraodontidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lagocephalus' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lagocephalus sceleratus (Gmelin, 1789)' ve ingilizce ismi 'Silver-cheeked toadfish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Balon' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lagocephalus sceleratus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lagocephalus spadiceus - (İng. Half-smooth golden pufferfish)

Balon, Mavibalon

'Lagocephalus spadiceus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı ve 'Balon balıkları (Tetraodontidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lagocephalus' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lagocephalus spadiceus (Richardson, 1845)' ve ingilizce ismi 'Half-smooth golden pufferfish' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Balon Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Balon, Mavibalon' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lagocephalus spadiceus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Lagocephalus suezensis - (İng. -)

Balon

'Lagocephalus suezensis' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı ve 'Balon balıkları (Tetraodontidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Lagocephalus' cinsinin sularımızda '4' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Lagocephalus suezensis Clark & Gohar, 1953' ve ingilizce ismi '-' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Balon Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Balon' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Lagocephalus suezensis'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Sphoeroides pachygaster - (İng. Blunthead puffer)

Balon

'Sphoeroides pachygaster' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı ve 'Balon balıkları (Tetraodontidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Sphoeroides' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Sphoeroides pachygaster (Müller & Troschel, 1848)' ve ingilizce ismi 'Blunthead puffer' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'Balon Balığı' olarak geçer. Bazı çalışmalarda da 'Balon' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Sphoeroides pachygaster'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)



Torquigener flavimaculosus - (İng. Yellowspotted puffer )

Balon, Cüce Balon

'Torquigener flavimaculosus' Bilimsel ismiyle anılan bu tür taksonomik olarak 'Yüzme kesesi olan, Kemikli balıklar, Işınlı yüzgeçliler (Actinopterygii)' sınıfı, 'Balonbalığıgiller (Tetraodontiformes)' takımı ve 'Balon balıkları (Tetraodontidae)' ailesi üyesidir. Türün üyesi olduğu 'Torquigener' cinsinin sularımızda '1' türü kayda geçmiştir. Akademik yayınlarda bilimsel ismi (Scientific name) 'Torquigener flavimaculosus Hardy & Randall, 1983' ve ingilizce ismi 'Yellowspotted puffer ' olarak geçen bu türün, güncel 'Türkiye Deniz Balıkları Tübitak Listesi' ismi 'bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda da 'Balon, Cüce Balon' ismi yaygın olarak kullanılır.

Tür kartı aşağıda paylaşılmıştır. Tür kartının üzerine tıklatarak ''Torquigener flavimaculosus'' türüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilir, dilerseniz kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. (Bu tablolar ticari amaçla kullanılamaz. Soner ALPAY)